Her er nok ikke alt ferdig enda... , men  det kommer litt etter hvert...

Videoer, bøker & blogg

Forlag                Høyskoleforlaget                

Innbinding       Paperback

Språk                 Norsk

Sider                  328

ISBN                   9788276345865

Utgave               1. utg.

Utgivelsesår     2008

Format              24x17 cm   


De store rovdyrene var i lengre tid så sjeldne i Norge at den praktiske kunnskapen om dem nesten gikk tapt. Målet med boka er å gjenetablere kunnskapen og relatere den til forskning og forvaltning. Dette er en bok om spor, tegn, atferd og levesett hos bjørn, ulv, jerv og gaupe.

På sporet av de fire store er relevant ved kurs i viltforvaltning ved videregående skoler, universiteter og høgskoler. Den er et verktøy for lærere, veiledere, guider, forvaltere, husdyreiere, jegere og fiskere.


Medlemsvurdering:
Denne boken er gull verdt. Her deler mange feltarbeidere kunnskapen sin.

Marius von Glahn

Les mer...

Forord


Det breie faret etter reinsflokken bukter seg over viddene. Over flyer, ned i daler og søkk, over hø og nut. Noen steder har den stoppet opp, sporslepa vider seg ut og det er groper i snøen. De er nomader i en hvit ørken. Snart går sporene sammen igjen til en smal sti og bukter seg videre bakover - bakover, bakover. Helt tilbake til historiens borterste blåner. Lenger enn det har levd mennesker i dette landet.

Les mer...


Forlag                Naturforlaget/Bokklubben Villmarksliv     

Innbinding       Paperback

Språk                 Norsk

Sider                  207

ISBN                   8276433561

Utgave               1. utg.

Utgivelsesår     2005

Format              28 x 21 cm   

Forlag                Naturforlaget/Bokklubben Villmarksliv     

Innbinding       Paperback

Språk                 Norsk

Sider                  191

ISBN                   8276432484

Utgave               1. utg.

Utgivelsesår     2002

Format              21 x 28 cm   

                                                                 It’s dangerous out there...

 

      Sju hundre kilometer med grusvei ligger foran oss. Dempster Higway. Fra Klondike River Logde i Yukon til Inuvik i North West Territories. Inger og jeg har tre dagsreiser bak oss og et halvår foran oss.

 

      Vi stopper ved Klondike River Lodge for å få mat og bensin. Stedet består av en bensinstasjon, kafé og en samling mer og mindre utrangerte biler og campingvogner, trolig kjøretøy som har fått sine banesår på Dempster, eller kjøretøy som klokelig er etterlatt før de kom på Dempster Higway. Stedet bærer sterkt preg av å være et veikryss i ødemarka, slik vi har sett mange av allerede, langs Alaska Highway. Vi blir enige om å bevilge oss et måltid og prøver kafeén, som de eneste gjestene.

            Menyen står i stil med både eksteriøret og interiøret, den er enkel og ..- amerikansk. Vi vil spise noe som passer til stedet, og valget er gitt: Det blir hamburger og cola. Servitrisen er blid og hyggelig, pratsom, - og påtatt høflig. Etter å ha servert drikke, forteller hun litt av sin historie...

Les mer...

Ti tusen år...

Her kommer det en liten tekst....

Blogg?

Gjesteblogg?


Her er vi nok enige om målet, men ikke veien. For å holde meg til metaforen og være litt kategorisk; Jeg mener at du legger ut på en omvei, som fører til at vi går oss bort og taper tid. Vi trenger ikke å kartlegge flere insektarter for å ta riktige valg. Politikere, næringsliv og utbyggingsinteresser dytter stadig nye utredninger og prosjekter foran seg, - og imens er det business as usual


Les mer...